Це сором: в Міносвіти жорстко розкритикували 1+1
Категорія
Культура
Дата публікації

Це сором: в Міносвіти жорстко розкритикували 1+1

Це сором: в Міносвіти жорстко розкритикували 1+1
Джерело:  online.ua

Міністерка освіти та науки Ганна Новосад жорстко розкритикувала позицію "1+1". Популярний холдинг відзняв нові серіали російською мовою, бо "українська підходить лише для комедій" і акторам важко нею працювати - Новосад назвала дану заяву "соромом і ганьбою", передає ONLINE.UA

На гучний скандал з мовною політикою "1+1" чиновниця відреагувала у соціальних мережах.

"Не знаю, як там із володінням державною мовою в якоїсь середньостатистичної Антоніни, на яку орієнтується 1+1, але ось це от "артистам пока ещё тяжело работать на украинском языке" – це сором і глибока неповага до суспільства на 28-му році незалежності. Може, все-таки спробують артісти?" - наголосила вона.

Окрім того, Новосад зазначила, що заява "1+1" про складнощі зйомок фільмів державною мовою лише свідчить про меншовартість каналу.

"Сказати, що державна мова не підходить для кіновиробництва, бо "увеличивает выработку, что потом влияет на бюджет", – це розписатись у власній меншовартості. Здавалось, останнє ми вже якось побороли. Але ніт…", – підсумувала Новосад.

Варто звернути увагу на те, що 6 лютого група "1+1 медіа" звернулася по допомогу до українського лідера Володимира Зеленського та керівництва держави через обшуки, які провела СБУ у їхніх журналістів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський звернувся до українців. Він підкреслив, що записи розмов очільника Кабміну Олексія Гончарука були завантажені в Інтернет з техніки в редакції телеканалу "1+1".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?