Спровокували кризу: експерт зробив попередження українським батькам
Категорія
Культура
Дата публікації

Спровокували кризу: експерт зробив попередження українським батькам

Спровокували кризу: експерт зробив попередження українським батькам

Очільник національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а в минулому очільник МОН Сергій Квіт зробив попередження укранїським батькам та абітурієнтам. За його словами, кількість вступників у вищі навчальні заклади має суттєво зменшитись. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське Радіо".

Він також звернув увагу на те, що зараз в Україні 80% випускників шкіл вступають до університетів. На думку колишнього міністра освіти такий показник свідчить про економічну кризу в країні. Сергій Квіт нагадав, що у 80-роках в Україні відкрили велику кількість університетів, яких сьогодні налічується 1776 одиниць.

"Пропозиція вищої освіти набагато вища, ніж попит, але цей попит також величезний"– наголосив колишній очільник МОН.

Глава національного агентства із забезпечення якості вищої освіти зазначив, що така кількість вступників у виші є ненормальною і повинна зменшуватись. Проте визнав, що причиною напливу абітурієнтів до університетів є відсутність робочих місць.

"Коли я навчався в університеті, наш декан показав статистику, що в західних країнах і Радянському Союзі лише приблизно 20% випускників шкіл стають студентами ВНЗ. Зараз Європейський Союз декларує десь 30%. В нас – 80%. І це тому, що ці люди не можуть знайти хорошу роботу з гідною зарплатою, і вони в університетах пересиджують", - додав Квіт.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Міністерство закордонних справ Румунії повідомило, що наразі українці мають більше можливостей для навчання у вишах Румунії. Стипендії даватимуть усім, хто зможе пройти конкурсний відбір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?