В Україні зріс ще один вид виплат на дітей - що важливо знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зріс ще один вид виплат на дітей - що важливо знати

В Україні зріс ще один вид виплат на дітей - що важливо знати
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2020 року мінімальний розмір аліментів на дітей до 6 років в Україні зріс до 1779 гривень, від 6 до 18 років - до 2218 гривень. Протягом року плануються ще два підвищення. Вони будуть пов'язані зі збільшенням прожиткового мінімуму в країні. На скільки підвищили аліменти в Україні повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає ONLINE.UA.

Слід зазначити, що це рекомендований мінімальний розмір аліментів, так як мінімальні гарантовані виплати набагато менше. Так, з 1 січня мінімальний гарантований розмір виплат на одну дитину до 6 років становить 889,5 гривень, а на дитину у віці 6-18 років - 1109 гривень.

Нагадаємо, в 2019 році вступив в силу новий Закон про аліменти в Україні, яким посилено відповідальність за несплату аліментів своїм дітям. Тепер боржників можуть обмежувати в таких правах - вільний виїзд за кордон (навіть якщо це відрядження), керування транспортним засобом, використання зброї. Такі обмеження залишаються в силі, поки батько не погасить борг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Верховної Ради прийняли законопроєкт про посилення покарання за несплату аліментів, згідно з яким злісних неплатників будуть саджати у в'язницю на строк до двох років. Новий законопроєкт передбачає також введення штрафів для боржників по виплаті аліментів. Якщо аліментник протягом року не робив виплати, то штраф становить 20%, якщо протягом двох - 30%, а якщо виплати не проводилися протягом трьох років, то сума штрафу складе 50% від загальної суми заборгованості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?