Україна проти: Міноборони терміново звернулося до ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна проти: Міноборони терміново звернулося до ОРДЛО

Україна проти: Міноборони терміново звернулося до ОРДЛО

Українська влада категорично проти розведення сил та засобів по всій лінії зіткнення на Донбасі, оскільки це суперечить Мінським домовленностям. З такою гучною заявою виступив міністр оборони Андрій Загороднюк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Головним було те, що це, по-перше, суперечить Мінським угодам. Мінські угоди кажуть, що іноземні військові формування мають залишити Україну, а незаконні військові формування мають роззброїтися та розформуватися.Звичайно, що якщо старі угоди замінюються новими, то нові мають більше пріоритету, а нові могли б казати про розведення. Тому ми фактично ускладнили б будь-які намагання реалізувати Мінські угоди в цій частині", - заявив посадовець.

Загороднюк також наголосив, що питання розведення досліджувалось і в Міноборони, і у Генштабі, на засіданнях РНБО та в інших силових відомствах. За його словами, якщо "та сторона" буде прагнути ескалації конфлікту", то "два кілометри особливої різниці не зроблять".

Як відомо, нещодавно в ОРДО заявили, що готові до розведення сил на лінії розмежування у разі, якщо сторони "дійдуть консенсусу щодо доповнення до рамкового рішення, повної взаємності, дзеркальності та дотримання всеосяжного режиму припинення вогню з українського боку".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Міністерства оборони анонсував можливий перегляд термінів строкової служби українців. Він вважає більш ефективним призивати людей на менші строки, особливо у наявних умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?