Ми готові: у Путіна несподівано звернулися до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: у Путіна несподівано звернулися до України

Ми готові: у Путіна несподівано звернулися до України
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва готова продовжити контракт на транзит газу через територію України після 2024 року. Це зазначається в статті міністра енергетики РФ Олександра Новака в журналі "Енергетична політика", передає ONLINE.UA.

"Як уже всі переконалися наприкінці минулого року, нові маршрути - не перешкода продовження транспортування російського газу через територію України. Ми не раз про це говорили. Важливо, що ми все-таки почули одне одного, і нам з українськими партнерами вдалося домовитися про транзит газу з 2020 року терміном на п'ять років на взаємовигідних умовах. Якщо ця співпраця виявиться успішною, можливо, ми продовжимо її й після 2024 року", - написав він.

За словами Новака, умови нового контракту з офіційним Києвом на транзит газу є взаємовигідними.

Варто звернути увагу на те, що за новим транзитним контрактом, Газпром повинен поставити через Україну 65 млрд кубів газу у 2020 році, а в наступні чотири роки - по 40 мільярдів. При цьому в січні Газпром використав менше половини оплачених потужностей ГТС України.

Нещодавно також американський лідер Дональд Трамп звернувся до країн Євросоюзу із закликом не підставлятися під газову залежність. Глава Білого дому виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. За його словами, ЄС краще купувати газ з США, аніж з "ворожих держав".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі нещодавно заявили, що готові допомогти Україні у розвитку системи газового транзиту з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?