Українка отримала премію Оскар 2020 - що про неї відомо
Категорія
Культура
Дата публікації

Українка отримала премію Оскар 2020 - що про неї відомо

Українка отримала премію Оскар 2020 - що про неї відомо
Джерело:  online.ua

Українка Олена Андреїчева стала переможницею Оскара-2020. Продюсерка, яка народилася і навчалася в Києві, але зараз живе у Великій Британії, отримала престижну статуетку за кращий документальний короткометражний фільм "Навчитися кататися на скейтборді в зоні бойових дій (якщо ти дівчина)", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт премії.

На своєму сайті у розділі біографія Олена Андреїчева вказує, що є британською кінематографісткою і журналісткою. Але народилася і вчилася вона в Києві. З 2006 року Олена працює в сфері документального кіно і розвитку телебачення. Співпрацювала, реалізовуючи різні проєкти, з багатьма великими британськими виробничими компаніями.

40-хвилинний фільм, за який Андеїчева отримала "Оскар-2020", розповідає про некомерційну організацію Skateistan, яка заснувала свою школу скейтинга для дівчат з бідних районів. Вони вчаться в установі читати, писати і кататися на скейтборді в афганському Кабулі, де заборонено дівчатам і жінкам займатися спортом.

Для фільму "Навчитися кататися на скейтборді в зоні бойових дій (якщо ти дівчинка)" нагорода "Оскар-2020" стала не першою. Раніше кінострічка отримала престижну нагороду Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA).

Нагадаємо, "Оскар" в цьому році здивував глядачів сенсаційними сюрпризами. Головну нагороду найпрестижнішої в світі кіонпреміі отримав фільм південнокорейського режисера Пон Джун Хо - "Паразити". Картина стала переможцем у чотирьох номінаціях і вперше майже за вікову історію премії стала фільмом, знятому на іноземній мові, який отримав нагороду "Кращий фільм".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що одним з найбільш зворушливих моментів церемонії Оскара-2020 стала емоційна промова Хоакіна Фенікса, який отримав статуетку за кращу чоловічу роль у фільмі "Джокер".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?