У Путіна нарешті відповіли на погрози Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна нарешті відповіли на погрози Туреччини

У Путіна нарешті відповіли на погрози Туреччини
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков звинуватив Анкару в недотриманні угод. Саме так офіційна Москва відреагувала на звинувачення турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана в обстрілі Сирією і Росією мирних жителів в Ідлібі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"У Кремлі як і раніше дотримуються Сочинських домовленостей, які покладають на сторони певні зобов'язання", - сказав він.

Речник Кремля додав, що, зокрема, за цим документом турецька сторона взяла на себе зобов'язання щодо забезпечення відповідної нейтралізації терористичних угруповань, які сконцентрувалися в Ідлібі".

"Зараз ми як і раніше з жалем констатуємо, що ці угруповання з Ідліба завдають ударів по сирійських військах, а також здійснюють агресивні дії щодо наших військових об'єктів", - сказав Пєсков.

Прессекретар Путіна підкреслив, що "це є неприпустимим, і це йде врозріз із сочинськими домовленостями". Окрім того, він додав, що війська сирійського уряду завдають ударів в Ідлібі тільки по терористах, а не по цивільних особах.

"Що стосується ударів по Ідлібу, які сирійські військові здійснюють, то це удари по терористах, а не по цивільних особах", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник НАТО Єнс Столтенберг в ході пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу висунув жорстку вимогу президенту РФ Володимиру Путіну та сирійському лідеру Башару Асаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?