Путін буде шокований: Лукашенко зважився на неочікуване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін буде шокований: Лукашенко зважився на неочікуване рішення

Путін буде шокований: Лукашенко зважився на неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко після публічного конфлікту з очільником Кремля Володимиром Путіним ухвалив доволі неочікуване рішення. Так, нещодавно стало відомо, що державний символ Білорусі – герб країни – зазнає невеликих змін. Здебільшого вони матимуть художній характер. Так, об’ємнішими і більшими стануть червона зірка та промені сонця, а також – іншим кольором буде позначений контур держави. Варто звернути увагу на те, що на гербі змінять положення глобуса. Через це контур Євразії, де в основному було видно Росію, замінять на обрис Європи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sputnik.by.

Окрім того, змін зазнають і кольори напису "Республіка Білорусь", стрічок, що обвивають колосся, а також квіток льону і конюшини.Уже відомо, що депутати Овального залу (парламенту Білорусі) готують зміни до відповідного закону, аби невдовзі проголосувати за нього у першому читанні.

За словами білоруських парламентарів, прийняття проєкту закону не спричинить додаткових витрат. Після того, як закон набере чинності не доведеться в терміновому порядку міняти зображення герба, як на будівлях, так і на документах.

Користувачів мережі ця новина по-справжньому здивувала та навіть розсмішила деяких.

"Путін буде шокований - Росію з герба Білорусі посунули; Лукашеко вміє ставити РФ на місце; ох, ці політичні помсти; Білорусь покинула чат...; ніхто такого розвитку подій точно не очікував; уявляю, як на це відреагували в Кремлі", - коментують новину в мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перед переговорами з Путіним по нафті Лукашенко заявляв про те, що настав момент істини.  У Кремлі відреагували на ці слова президента Білорусі, виправдавши їх бажанням Лукашенко відстоювати інтереси своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?