Зеленський нарешті готовий: ЄС потішив гарною звісткою
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський нарешті готовий: ЄС потішив гарною звісткою

Зеленський нарешті готовий: ЄС потішив гарною звісткою
Джерело:  online.ua

Впливовий єврокомісар Олівер Варгеї акцентував увагу міжнародної спільноти на тому, що закони України повинні бути задовільними для етнічних меншин, на яких вони впливають. На його думку, український лідер Володимир Зеленський готовий врегулювати ситуацію, яка так турбує ЄК. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hungary Today.

Варгеї наголосив, що зустрівся з керівниками місцевих угорської, румунської та болгарської меншин, а також з президентом України Володимиром Зеленським. Єврокомісар заявив, що Зеленський готовий врегулювати суперечки навколо відповідних законів.

За словами політика, лідери меншин висловили стурбованість мовними положеннями закону про освіту 2017 року, мовним законом, який набрав чинності минулого літа, і законом про повну загальну середню освіту, ухваленим минулого місяця.

"Це чутливе питання, яке мають владнати як угорський, так і український уряд... Процес розпочався. Ми зі свого боку хотіли б підтримати цей процес з надією на успіх, але найважливіше - знайти рішення, задовільне для меншин", - сказав комісар.

Окрім того, він додав, що в ході розмови охопив декілька конкретних питань, зокрема проєкти економічного та інфраструктурного розвитку. Сторони детально обговорили плани щодо збільшення інвестицій та сприяння використанню відновлюваної енергії. Також Варгеї каже, що він провів зустріч з очільником МЗА України Вадимом Пристайком, і вони домовилися тісно співпрацювати в майбутньому.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Єнс Столтенберг вирішив дати оцінку  діям українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?