Команда Зеленського подає до суду на українських журналістів - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського подає до суду на українських журналістів - що сталося

Команда Зеленського подає до суду на українських журналістів - що сталося
Джерело:  online.ua

Офіс українського лідера Володимира Зеленського подає до суду на програму "Схеми" через їхній сюжет про можливу зустріч глави української держави з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим. Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень", - сказано в повідомлень ОПУ.

За словами команди українського лідера, розслідування "Схем", яке ґрунтується "на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел"" в ОПУ розцінюють як "відверту маніпуляцію громадською думкою". Окрім того, на Банковій звернули увагу суспільного мовника – телеканалу "UA: Перший", – що у його ефірі розповсюджують "інформацію, яка не відповідає дійсності".

Що важливо розуміти, журналісти не повідомляли про зустріч Зеленського з Патрушевим, лише зазначали, що обидва візити – українського лідера і представника Росії – співпали у часі в Омані. Також вказувалося, що чартерний літак Bombardier Global Express 6000, яким Зеленський повертався з Оману в Україну, прилетів з Росії, і що на його борту був секретар російського Радбезу Патрушев. Розслідувачі припустили, що за таких умов Зеленський і Патрушев "мали змогу про щось домовлятись".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Путіна прокоментували скандал навколо Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?