Це вперше за багато років: Гончарук похизувався новим досягненням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це вперше за багато років: Гончарук похизувався новим досягненням

Це вперше за багато років: Гончарук похизувався новим досягненням
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук поділився приємними новинами з українцями. За його словами, український уряд цієї зими спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення, порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Про це він написав у своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Це - перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не ростуть, а зменшуються. Але ви отримали дві платіжки - за газ і за транспортування. Та це не означає, що доведеться платити більше. Так, якщо ви складете цифри обох платіжок, то побачите, що в січні цього року сума менша, ніж у січні 2019", - додав прем'єр.

Окрім того, Олексій Гончарук також наголосив, що ціна за транспортування була включена в платіжку і входила в загальний тариф. Однак наразі їх розділили компанії, які постачають і транспортують газ. За словами глави уряду, це було зроблено, щоб викорінити олігархічну монополію.

"Зараз з'явився цивілізований ринок енергоносіїв - постачальники послуг більше не будуть нав'язувати! Кожен споживач зможе сам обирати собі кращі умови. Тарифи не повинні регулюватися вручну. Довгі роки це відбувалося саме так - і платіжка тільки зростала. Ми вперше зменшили її, порівняно з аналогічним періодом минулого року", - додав Гончарук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Гончарук пообіцяв українцям, що відтепер зарплати міністрів будуть прив’язані до середніх зарплат по Україні. До того ж премії міністрам будуть обмежуватися одним окладом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?