У NASA розповіли про одразу чотири нові космічні проєкти
Категорія
Технології
Дата публікації

У NASA розповіли про одразу чотири нові космічні проєкти

У NASA розповіли про одразу чотири нові космічні проєкти
Джерело:  online.ua

Космічне агентство NASA обрало одразу чотири дослідницькі місії, які будуть реалізовані найближчими роками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт американського відомства.

За даними агентства, усі місії будуть організовані в рамках програми Discovery. Її особливість — вивчення об'єктів Сонячної системи в умовах обмеженого фінансування.

Так, NASA обрали пріоритетом проєкти DAVINCI+, TRIDENT, IVO, VERITAS.

DAVINCI+ та VERITAS - це ініціативи з дослідження Венери. Перша допоможе у вивченні складу атмосфери, а друга — у картографуванні.

TRIDENT - це космічний апарат, який спрямують до тритона, супутника Нептуна.

Місія IVO - це проєкт із дослідження Іо, яка обертається навколо Юпітера.

Зазначається, що кожен з обраних проєктів отримає на відповідні розробки три мільйони доларів США. Ці суми спрямують на детальні концепти.

Вже 2021 року агентство обере два найбільш перспективні. Передбачається, що реальні місії можуть розпочатися протягом десятиріччя.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Європейському космічному агентстві задумали відправили на орбіту Землі спеціальний апарат, яким перевірять можливість збирати космічне сміття. Чотирипалий робот повинен знайти об'єкт під назвою Vespa, піймати його та спрямувати в останній політ — до атмосфери планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?