Ми хочемо більше: в ІранІ шокували заявою про збитий український літак
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми хочемо більше: в ІранІ шокували заявою про збитий український літак

Ми хочемо більше: в ІранІ шокували заявою про збитий український літак
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ Ірану заявили, що місцеві фахівці не можуть розшифрувати "чорні скриньки" українського Boeing 737, який збили 8 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC.

За словами міністра Мохаммада Джавада Заріфа, офіційний Тегеран попри обмежені можливості не передаватиме скриньки іншим країнам. Він нагадав про право вести розслідування, бо лайнер впа вна їхній території.

Дипломат пояснив, що наразі країні необхідна допомога від Сполучених Штатів - програмне забезпечення, кабелі, інформація. Також усе це можна отримати від іншої західної країни.

"Ми попросили допомоги. Чому США не допомогли нам? Це гуманітарна проблема. Чому вони не дали нам програмне забезпечення? Чому вони не дали нам досвід?" - питає міністр.

Заріфа додав, що у справі нібито існує багато невідомих.

"Ось чому ми хочемо більше, ніж хто-небудь інший знати, що перебуває в чорній скриньці, щоб знати, що насправді сталося", - пояснив він.

Голова МЗС підкреслив, що Іран жодним чином не працює зараз із "чорними скриньками" лайнера "МАУ". Фахівці не будуть цього робити без присутності представників усіх зацікавлених сторін.

Нагадаємо, лайнер збила іранська ракета рано вранці 8 січня. На борту знаходилися 176 осіб, жодна з них не пережила катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в іранському уряді виступили із жорсткою заявою про розслідування авіакатастрофи. Тегеран вимагає не допустити інформаційних витоків стосовно справи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?