Авіакатастрофа МАУ - до Ірана звернулися з новими жорсткими вимогами
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ - до Ірана звернулися з новими жорсткими вимогами

Авіакатастрофа МАУ - до Ірана звернулися з новими жорсткими вимогами

Міністри закордонних справ п'яти країн звернулися до Ірану з новими вимогами щодо авіакатастрофи лайнера Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

До Тегерана на офіційному рівні звернулися представники України, Великої Британії, Канади, Афганістану, Швеції. Громадяни цих держав загинули в катастрофі.

Дипломати виступили під час заходів Мюнхенської конференції з безпеки.Громадяни цих держав загинули в катастрофі. Міністри звернулися безпосередньо до свого іранського колеги - Мохаммада Заріфа.

"Ми сказали міністру Заріфу, що Іран однозначно має вжити заходів... Розслідування у повній відповідності із правилами цивільної авіації. А це вимагає, щоби чорні скриньки були перевезені до того місця, де є технічна можливість зняти інформацію і проаналізувати її", - цитує видання французького міністра Франсуа Шампаня.

На його думку, Тегеран вже продемонстрував свою неспроможність розшифрувати чорні скриньки.

"Протягом 30 днів Іран показав, що не має чи то технічної, чи то іншої спроможності прочитати чорні скриньки, тому має передати їх стороні, яка має таку спроможність. Ми знаємо, що французька влада запропонувала Ірану таку можливість", - підкреслив дипломат.

Голова МЗС України Вадим Пристайко додав, що це - не єедині вимоги міжнародної спільноти до Ірану. Зокрема, необхідно розслідування, яке дозволить реально покарати винних.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Ірані напередодні публічно визнали, що не можуть розшифрувати чорні скриньки українського літака, однак передавати їх комусь не збираються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?