У Путіна нарешті прокоментували провал скандального плану по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті прокоментували провал скандального плану по Донбасу

У Путіна нарешті прокоментували провал скандального плану по Донбасу
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Російської ради з міжнародних справ, яка є одним з ініціаторів скандального мюнхенського "мирного плану" щодо конфлікту на Донбасі, Андрій Кортунов наголосив, що не потрібно вбачати в цьому документі "зловісні політичні задуми" і "мюнхенську змову". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Кортунова, ініціаторами цього документу були Російська рада з міжнародних справ, яку він очолює, європейський аналітичний центр European Leadership Network та американська організація Nuclear Threat Initiative.

"Зрозуміло, що цей документ подобається не всім, але мені здається, невірно вбачати в ньому якісь зловісні політичні задуми, як це визначили в апараті Порошенка - як мюнхенську змову. Я хочу підкреслити, що політика - це мистецтво можливого, як казав Бісмарк, і автори цього документу виходили з того, що можливо на сьогодні", - заявив Кортунов.

Щодо пункту цього документу відносно початку національного діалогу про українську ідентичність, у тому числі з Росією, він додав, що це було б корисним для України.

"Україна є дуже плюралістичним суспільством і для неї такий діалог був би корисним. Щодо участі інших країн-сусідів - це питання до українського керівництва, наскільки воно готове до такого діалогу", - каже політик.

Як відомо, план із 12 пунктів був опублікований на сайті конференції 14 лютого і спровокував жорстку критику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що план Путіна по завершенню війни на Донбасі неочікувано воскресили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?