В НАТО зважилися на відверте зізнання щодо конфлікту з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО зважилися на відверте зізнання щодо конфлікту з Росією

В НАТО зважилися на відверте зізнання щодо конфлікту з Росією
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг зізнався, що наразі Північноатлантичний Альянс веде інтенсивні і відкриті дискусії з Росією з кількох питань. Так, відповідаючи на питання з приводу пропозиції французького лідера Еммануеля Макрона посилити діалог з Кремлем, Столтенберг зазначив, що НАТО "вже веде цей діалог з Росією на інституціональній основі". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Le Figaro.

"Ми його ведемо з проблеми контролю над озброєннями, з питання зниження ризиків, з теми прозорості та з інших тем", - каже генсек НАТО.

 Він вкотре нагадав, що Росія порушила Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

"Але ми ведемо з нею інтенсивні і відкриті дискусії", - заявив він.

Окрім того, Столтенберг наголосив, що країнам НАТО "потрібно залишатися єдиними, говорити одним голосом і бути твердими". Виступаючи 15 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки, політик зазначив, що НАТО досі надіється на поліпшення відносин з РФ, продовжуючи політику стримування і підтримуючи санкції проти Москви. Варто зазначити, що Макрон, який також брав участь у цей день у конференції, заявив, що Париж виступає за розвиток відносин з Кремлем.

Нагадаємо, що ДРСМД у 1987 році підписали лідер СРСР Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Саме цей договір вивів світ зі стану "холодної війни".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, генсек НАТО Єнс Столтенберг дав оцінку діям Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?