У Путіна зробили несподівану пропозицію ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зробили несподівану пропозицію ЄС

У Путіна зробили несподівану пропозицію ЄС
Джерело:  online.ua

Голова МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що Євросоюз нібито шкодить собі, пов'язуючи санкції із процесом врегулювання війни в України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата, яке оприлюднила пресслужба відомства.

За його словами, сторонам необхідно розширити економічні контакти, а не уникати їх.

"Останні кілька років стали для наших відносин періодом втрачених можливостей. Діючи за принципом найменшого спільного знаменника, Євросоюз зберігає абсурдну ув'язку перспектив взаємодії з внутрішньоукраїнським урегулюванням", - заявив Лавров із натяком на так звану "громадянську війну", до якої РФ не причетна.

Він нагадав про заморожені з європейського боку ініціативи у різних галузях. Ці односторонні кроки нібито завдають багатомільярдні збитки безпосередньо країнам співдружності.

Дипломат також стверджує, що сподівається на зміни у ситуації на тлі зміни складу Євроради та Єврокомісії.

"Ми ніколи не відмовлялися від ідеї побудови справді єдиної "великої Європи" без розділових ліній, яка включала б у себе і Росію, і Євросоюз, і наших спільних сусідів", - додав Лавров.

Нагадаємо, санкції ЄС чинні з весни 2014 року, коли Росія почала вторгнення у Крим та на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Кремль жорстко відреагував на посилення санкційного тиску з боку Сполучених Штатів. Москва назвала розширення обмежень новим актом русофобії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?