Туреччина перекидає в Сирію нові війська - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина перекидає в Сирію нові війська - що відбувається

Туреччина перекидає в Сирію нові війська - що відбувається
Джерело:  online.ua

Командування збройних сил Туреччини останнім часом почали перекидувати у сусідню Сирію додаткові підрозділи та військову техніку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

За даними агентства, сирійський кордон готується перетнути автоколона зі 150 вантажівок. Вони перевозили самохідні артилерійські установки, танки, бронетранспортери. Наразі колона прибула до турецького району Рейнхалі, провінція Хатай.

Також командування транспортувало до зазначеної локації вантаж амуніції. Нові сили спрямують до північних районів САР.

Нагадаємо, Анкара зважилася на гучні попередження на адресу режиму Башара Асада після того, як під сирійським вогнем загинули 13 турецьких військовослужбовців.

Напередодні — у неділю, 16 лютого — сирійські сили за підтримкою Кремля захопили район Великого Алеппо. Це сталося під час кривавого наступу у провінції Ідліб, що супроводжується чисельними жертвами серед мирного населення та збільшенням потоку біженців.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна Москва у відповідь звинуватила турецьку сторону у невиконанні домовленостей щодо Сирії. За словами речника президента Володимира Путіна, Анкара повинна була забезпечити нейтралітет угрупувань на півночі САР, які РФ вважає терористичними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?