Нафтогаз підготував потужний удар по РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз підготував потужний удар по РФ

Нафтогаз підготував потужний удар по РФ
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз України" підготував для російської влади ще один неприємний сюрприз. Компанія у заяві до Гаазького міжнародного трибуналу уточнила суму збитків, які Росія завдала українській компанії через анексію Криму. Як відомо, майже 6 років тому Росія конфіскувала всі активи "Нафтогазу" на півострові. НАК вимагає компенсувати 8 мільярдів доларів – це вартість вилучених активів, а також відсотки, які нарахувалися на цю суму з 2014 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Окрім того, в НАК наголосили, що РФ вже протягом трьох років ухиляється від участі в арбітражному провадженні. Варто зазначити, що в грудні 2019 року Росія подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, але не заявила жодного альтернативного розрахунку збитків.

"Водночас під час слухань справи проти "Нафтогазу" у трибуналі, Росія не заперечує, що винна у конфіскації активів української компанії. Однак росіяни стверджують, що не винна "Нафтогазу" жодної компенсації", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в лютому 2018 року, Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" понад 4,6 мільярда доларів за недопостачені обсяги газу для транзиту, передбачені двосторонніми угодами. 21 березня "Газпром" оскаржив рішення арбітражу щодо контракту на постачання газу. Тоді ж Москва попередила про початок розірвання двосторонніх угод з українською стороною.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РФ заявили, що готові збільшити обсяги газового транзиту через Україну. Це можливо у разі збільшення попиту у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?