Кабмін показав, як "проїли" українську економіку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін показав, як "проїли" українську економіку

Кабмін показав, як "проїли" українську економіку
Джерело:  online.ua

В Кабміні наголосили, що економіка України наразі потребує мільярдних інвестицій, яких не було з 90-х років, для підвищення технологічності виробництва і зниження рівня зносу основних фондів. З такою заявою виступив міністр економіки Тимофій Милованов в ході презентації урядової програми "Економічна стратегія: зростання через інвестиції", передає ONLINE.UA.

"Відсоток високотехнологічних товарів та послуг у експорті - 17%, все інше це сировина...В переробній промисловості 3% високих технологій. Наша економіка сьогодні є детехнолізована. Нам це треба відновлювати і доганяти світ", - наголошує міністр.

Окрім того, у Кабміні показали ступінь зносу основних фондів у економіці.

"У сусідів: Словаччина 35%, Білорусь 38%, Молдова 42%, Україна 62%... Щоб нам наздогнати Білорусь або Словаччину нам потрібно 100 мільярдів доларів інвестицій протягом 50 років. Як не рахуй, або продуктивність, або інвестиції, або модернізація основних засобів - нам потрібні шалені інвестиції. З 90-х, та промисловість яка нам залишилась, по суті , її проїли. Агро і IT почали відновлюватися, але в більшості інвестицій всередину не було. Тому що гроші виводились з України або з компаній. Сьогодні ми в тому стані, який є наслідок цього", - заявив Милованов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кабміну Олексій Гончарук поділився приємними новинами з українцями. Український уряд цієї зими спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?