Найгірший варіант: Макрон вразив новою заявою про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Найгірший варіант: Макрон вразив новою заявою про Росію

Найгірший варіант: Макрон вразив новою заявою про Росію
Джерело:  Голос Америки

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що буде й надалі боротися за відхід від політики ізоляції у відношенні до Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За його словами, нова політика повинна зватися "стратегічним діалогом". Зокрема, на Мюнхенській конференції державний лідер пояснив, що підтримка сьогоденної ситуації у відношеннях з Кремлем - "найгірший варіант".

Утім, Макрон додав, що не вважає потрібним терміново скасовувати санкції, які введені за анексії українського Криму та вторгнення на Донбас. Він лише додав, що такий тиск "не спрацював", а також завдає шкоди європейцям.

Президент Франції розповів, що вважає потрібним "зберігати скептицизм і діяти жорсткіше, щоб наші червоні лінії були твердими". Інший момент полягає у більшій вимогливості та відсутності поступок.

Цікаво, що переговори "нормандського формату" у Парижі 9 грудня Макрон також назвав власним досягненням. Він вважає це успішним прикладом своєї політики у відношенні Москви.

Як повідомляв ONLINE.UA, нова зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може не відбутися наступного квітня. Міністр закордонних справ України наголосив, що переговори пройдуть обов'язково, але, ймовірно, пізніше домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?