Ускладнюєте проблеми України: Лавров спробував принизити генсека НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Ускладнюєте проблеми України: Лавров спробував принизити генсека НАТО

Ускладнюєте проблеми України: Лавров спробував принизити генсека НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров, який відомий багатьма неоднозначними та скандальними заявами, повідомив, що російська влада категорично відмовляється обговорювати питання України у форматі Ради Росія-НАТО. Окрім того, він детально розповів, як намагався принизити генсека НАТО Єнса Столтенберга. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Наші натівські колеги, генеральний секретар Єнс Столтенберг, коли вони заявляють про те, що вони відкриті до діалогу з Росією, вони лукавлять. Вони відкриті до діалогу, який вони розуміють як висунення претензій Росії, зокрема щодо України. Жодного разу Рада Росія-НАТО, яку вони активно пропагандують зараз, не збиралася без ультимативної спроби нав'язати нам розгляд українських проблем у цьому форматі", - заявив він.

Також російський дипломат розповів про свою розмову з очільником НАТО.

"Я, до речі, про це згадав зараз Столтенбергу, коли ми зустрічались у Мюнхені, що НАТО немає жодного стосунку до України. Ми ведемо діалог з тими західними країнами, які опікуються питаннями українського врегулювання, зокрема учасниками нормандського формату, Францією і Німеччиною", - додав Лавров.

Він також цинічно зазначив, що Альянс "може лише ускладнювати українські проблеми, постійно заклинаючи про те, що НАТО чекає Україну з відкритими обіймами у своїх лавах".

Як відомо, остання зустріч Ради Росія-НАТО пройшла 25 січня у Брюсселі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва зацікавлена в контактах з Україною, тому готова відновити дипломатичні відносини і обмінятися з Києвом послами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?