Україну відсторонили від розслідування справи MH17 - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Україну відсторонили від розслідування справи MH17 - що відомо

Україну відсторонили від розслідування справи MH17 - що відомо
Джерело:  online.ua

Від розслідування справи рейсу MH17 відсторонили усіх шістьох українських прокурорів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на нідерландське видання NRC.

За оприлюдненими відомостями, відсторонені, зокрема Олеся Скрипник та Олег Пересада — прокурори, які входили у склад Спільної слідчої групи. Зазначається, що це не вплине на процес у суді, який починається вже 9 березня.

Українська сторона розслідування розробила досьє чотирьох підозрюваних у 2019 році та передала усі документи Нідерландам.

Згідно з поясненням міністра закордонних справ, відсторонення було наслідком реформи Генеральної прокуратури, під час якої провели ротацію. Він не бачить загрози для розслідування.

"Що стосується слідчих, то це відома проблема, яка існує при їх зміні, ротації. Я запевняю вас, що генпрокурор і слідчі, які зайняті справою, керівництво знає, питання розглядається. Не всі слідчі йдуть. Є напрацьовані матеріали", - додав він під час брифінгу.

Дипломат пояснив, технічна частина розслідування завершена. Вона була необхідна для встановлення конкретного "Буку", який уразив малайзійський лайнер.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національна прокуратура Нідерландів на початку лютого висунула обвинувачення чотирьом фігурантам справи — трьом росіянам та українцю. Серед них — колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін, який відомий також як "Стрєлков".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?