Немає сенсу: експерт розкритикував ідею Зеленського по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Немає сенсу: експерт розкритикував ідею Зеленського по Донбасу

Немає сенсу: експерт розкритикував ідею Зеленського по Донбасу
Джерело:  24 канал

Міжнародна спільнота активно обговорює заяву українського лідера Зеленського про те, що на Донбасі не війна в Україні, а в Європі. Політичний експерт Сергій Постоловський наголошує, що ці слова абсолютно правильні, однак Європі дуже зручно ігнорувати дану тезу. За словами політолога, саме тому Мюнхенська безпекова конференція нічого нового не дала Україні щодо вирішення проблеми конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Він також наголосив, що наразі у команди Зеленського немає стратегії стосовно вирішення конфлікту на Донбасі.

"Щодо бачення розв’язання збройного конфлікту на Донбасі – тут не може бути половинчастої позиції. Або захищаєш національні інтереси України. Або визнаєш, що досягаєш миру, йдучи на поступки Росії. Є певний сенс у пропозиції Зеленського щодо спільного патрулювання по лінії розмежування. Утім, виникають певні питання", - пояснює Постоловський.

За його словами, не зрозуміло, яким чином українські військові разом із представниками незаконних бандоформувань ОРДЛО вестимуть спільне патрулювання на лінії розмежування. Кого і від кого вони захищатимуть?

"Як у місцевих виборах в ОРДЛО братимуть участь такі партії, як "Свобода" або Національний корпус? Навіть під питанням "Слуга народу" і проросійська "Опозиційна платформа – За життя". Кремль створить там свої політичні місцеві проєкти на зразок За Донбас, які візьмуть абсолютну більшість голосів. Тому немає сенсу в проведенні таких виборів", - говорить політичний експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кремль відреагував на нову пропозицію Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?