Новий коронавірус: у МОЗ пояснили, кого не торкнеться евакуація з Китаю
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий коронавірус: у МОЗ пояснили, кого не торкнеться евакуація з Китаю

Новий коронавірус: у МОЗ пояснили, кого не торкнеться евакуація з Китаю
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я не планує евакуювати Китаю українців, які матимуть симптоми нового вбивчого коронавірусу Covid-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ заступника голови відомства Віктора Ляшка на брифінгу.

За його словами, на борт спеціального літака пустять лише здорових земляків.

"Евакуюються здорові люди. На борт людей із симптомами гострої респіраторної хвороби не буде допущено. Це загальносвітова практика евакуації з карантинних зон", - пояснив посадовець.

Перед реєстрацією усіх українців оглянуть китайські та українські фахівці. Відомо, що салон лайнера поділили на ізольовані зони, які знижують ймовірність поширення вірусу між пасажирами. Також утворено спеціальний відсік  для тих, у кого виявляться симптоми під час рейсу.

Виліт українського літака заплановано на вівторок, 18 лютого. Вже у четвер, 20 лютого, він повернеться з евакуйованими. На батьківщині їх чекатиме 14-денний карантин. Якщо інфекція покаже себе у цей період, хворого переведуть до лікарняного ізолятору.

У МОЗ нагадали, що на території України не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Мінекономіки пояснили, що наразі прямий вплив поширення вбивчої інфекції на Україну незначний. Утім, непрямі наслідки можуть ще проявити себе — в залежності від того, як впораються зі спалахом в Азії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?