Нікчемна логіка: Лавров накинувся з новими звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Нікчемна логіка: Лавров накинувся з новими звинуваченнями на Зеленського

Нікчемна логіка: Лавров накинувся з новими звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров виступив з новою гучною заявою. Він нахабно зазначив, що твердження партнерів Росії щодо нормандського формату про проведення саміту "четвірки" у квітні є не більше, ніж побажаннями. Окрім того, він поскаржився, що команда Володимира Зеленського нічого не робить, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Коли ми чуємо заяви наших колег щодо нормандського формату про квітень як дату скликання саміту, це їхнє побажання, які вони висловлюють вголос, але не більше того. Перш ніж скликати саміт, необхідно виконати попередні домовленості, а також визначити можливі рішення, які будуть обговорюватися на новій зустрічі. До цього варто приступити, коли завершиться процес реалізації того, що було досягнуте раніше", - заявив російський дипломат.

За його словами, офіційна Москва наразі не бачить прогресу у виконанні рішень нормандського саміту в Парижі ні на одному з напрямків.

"Розведення сил і засобів гальмується Києвом. Ми бачимо відсутність великого бажання української сторони на цю тему домовлятися, - заявив глава МЗС РФ. - Усе впирається в патологічне небажання української влади як при Порошенкові, так і при Зеленському зараз виконувати вимоги мінських домовленостей щодо налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом", - каже Лавров.

Він також цинічно поскаржився, що українці і європейці хочуть перенести весь процес врегулювання з Контактної групи в нормандський формат, "виходячи з логіки, що Росія є стороною конфлікту".

"Ця логіка ущербна, вона не закріплена ні в мінських угодах, ні в резолюції Ради безпеки ООН № 2202. Доведеться працювати в Контактній групі, або нашим західним колегам доведеться розписуватися в безсиллі у своїй ролі гарантів процесу реалізації Мінська", - додав Лавров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського зробили попередження світовим лідерам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?