У Кабміні відповіли, як змінеться зарплата українців у 2020 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні відповіли, як змінеться зарплата українців у 2020 році

У Кабміні відповіли, як змінеться зарплата українців у 2020 році
Джерело:  УНН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства поділилося урядовим прогнозом щодо зростання зарплат українців протягом 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

За словами заступника міністра Сергія Ніколайчука, очікується зростання на рівні 8-9%, що відповідає показникам минулого року.

"Щодо заробітної плати, то якщо ми очікуємо, що в реальному вимірі, тобто, скориговано на інфляцію, її темпи зберігатимуться близькими до минулорічних – тобто, в минулому році на 9,8% були темпи зростання реальної заробітної плати, то десь приблизно 8-9% ми бачимо і на цей рік", - пояснив він.

Ніколайчук зазначив, станом на лютий в Україні знизилися темпи інфляції. Це свідчить про трохи нижчий темп зростання зарплат у порівнянні з минулими роками. Утім, темпи зростання реальної зарплати невпинно зростають.

"І тут є фактори, чому це відбувається. Є фактори і з боку держави, яка останні роки достатньо активно підвищувала мінімальну заробітну плату, так і достатньо непоганий стан ринку, який формується як попитом з боку внутрішніх гравців, так і попитом з боку іноземних конкурентів", - резюмував заступник міністра.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський під час останнього інтерв'ю заявив, що хоче добитися суттєвого зростання зарплат протягом наступних років. Його мета — наблизити Україну за цими показниками хоча б до Польщі, або хоча б до 70% її зарплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?