Промисловість України скорочується 7 місяців поспіль - названа причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Промисловість України скорочується 7 місяців поспіль - названа причина

Промисловість України скорочується 7 місяців поспіль - названа причина
Джерело:  online.ua

В Кабміні звернули увагу на те, що промисловість України скорочується протягом 7 місяців, зокрема, через зниження цін на метал у світі, зміцнення курсу гривні та додаткові санкції від РФ. Це зазначається у презентації програми Міністерства економіки "Економічна стратегія: зростання через інвестиції", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

Згідно з останніми даними, за 2019-й рік промисловість в цілому скоротилась на 1,8% , переробна промисловість на 2%, постачання електроенергії, газу, пари на 4,1%; добувна промисловість не зростала і не знижувалася.

"У розрізі видів діяльності найбільше втратила текстильна промисловість (-9.9%), поліграфічна (-5,8%) та машинобудування (-5,6%)", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, у Кабміні це пов’язують із зниженнями цін на чорні метали у світі, ремонт виробничих потужностей у енергетиці та металургії, теплі погодні умови (енергетика), санкціями від РФ та зміцненням гривні.

Окрім того, згадується про проблеми з логістикою, імпортною конкуренцію та низький врожай цукрових буряків, фруктів та овощів (харчова промисловість). В Кабміні прогнозують, що динаміка промисловості покращиться в умовах, введення в дію нових виробничих потужностей та впровадження реформ ( у т.ч. початку "великого будівництва").

"Також позитивно вплине поступове вирішення логістичних проблем у транспорті та покращення зовнішньої кон’юнктури. Підкреслюється важливість збільшення сировинної бази з боку с/г (врожай насіння соняшнику) та розширення попиту на внутрішньому ринку", - сказано на сайті КМУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нацбанк поділився шокуючими даними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?