У центрі нашої галактики знайшли загадкові об'єкти - що відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

У центрі нашої галактики знайшли загадкові об'єкти - що відомо

У центрі нашої галактики знайшли загадкові об'єкти - що відомо
Джерело:  online.ua

Команда японських астрономів виявила у центрі нашої галактики — Чумацькому Шляху — неідентифіковані рухи газових скупчень, які можуть свідчити про наявність нетипових чорних дір. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

На думку вчених, йдеться про об'єкти, істотність яких донедавна ставили під сумнів. Вони дослідили переміщення високошвидкісних газових "хмар" у центрі галактики.

Одне з цих скупчень, HCN-0.085-0.094, складається з трьох частин. Одна з них, ймовірну, рухається навколо потенційної чорної діри, але не потрапляє в її так званий горизонт подій.

Газове скупчення — кільцеподібної форми дуже значним градієнтом швидкості. Це зазвичай свідчить про невидимий об'єкт поряд. Якщо це дійсно чорна діра, то відстань від її центра до горизонту подій перевищує радіус Урана чи Нептуна.

Об'єкти таких розмірів звуться чорними дірами середньої маси. Наразі вони існують лише гіпотетично. Лише останнього часу науковці реєструють певні свідчення про їхню наявність поза теоріями на папері.

Чорні діри середньої маси знаходяться у класифікації поміж чорними дірами зіркових мас (найбільша з них важить близько 62 наших Сонця) та надмасивними, які навіть найменші важчі, ніж тисячі будь-яких зірок.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно астрономи скорегували інформацію про надмасивну чорну діру  в центрі Чумацького Шляху. Вони встановили, що вона поглинає набагато більше речовини, аніж вважали раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?