У Кабміні припустили передачу інвесторам вишів та лікарень - що необхідно знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні припустили передачу інвесторам вишів та лікарень - що необхідно знати

У Кабміні припустили передачу інвесторам вишів та лікарень - що необхідно знати
Джерело:  Hromadske

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що у відомстві обговорюють наступний етап залучення інвесторів в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За його словами, у майбутньому Кабмін може дозволити передавати у концесію іноземним інвесторам університети й лікарні.

"По концесії, я зазначив, що у нас є пакети портів, аеропортів та вокзалів. У майбутньому, я думаю, можливо говорити і про лікарні, і про університети", - зазначив Милованов.

Він вважає, питання передачі в концесію об'єктів соціальної інфраструктури знаходиться у залежності від умов та завдань стратегічного характеру.

Станом на 17 лютого в уряді погодили лише передачу під контроль приватних інвесторів лише об'єкти інфраструктури. Так, нещодавно передали у концесію морських портів "Херсон" та "Ольвія".

Як повідомляв ONLINE.UA, на серйозному рівні обговорюється передача інвесторам залізничних вокзалів в Україні. За даними Міністерства інфраструктури, лише за 2019 рік київський вокзал спричинив збитків на 100 мільйонів гривень. Таку ситуацію у відомстві назвали соромною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?