У Зеленського хочуть терміново звернутися в ООН - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У Зеленського хочуть терміново звернутися в ООН - що відбувається

У Зеленського хочуть терміново звернутися в ООН - що відбувається
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Вадим Пристайко планує терміново нагадати Генеральній асамблеї ООН про необхідність миротворчої місії на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. З такою гучною заявою він виступив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Відбуваю завтра у Нью-Йорк, щоб говорити з генеральним секретарем і виступити перед Генеральною асамблеєю ООН, зокрема, щоб нагадати про це питання, що ми очікуємо, наскільки це можливо, таку операцію", - наголосив український дипломат.

Він також нагадав про те, що офіційний Київ наполягає на миротворчому контингенті саме по всій території ОРДЛО, а не лише на лінії зіткнення, як того хоче Москва.

Варто звернути увагу на те, що попередній президент Петро Порошенко розглядав можливість залучення миротворців ООН для підтримання миру на окупованій частині Донбасу. Перші пропозиції у вигляді проекту резолюції Київ передав партнерам із Ради безпеки ООН і в 2016-му, і в 2017 роках.

Офіційна Москва не погоджувалася на перебування миротворців біля свого кордону й висловлювала готовність розглядати їх розміщення лише на лінії розмежування сторін збройного конфлікту. Український лідер Володимир Зеленський зізнався, що підтримав би присутність миротворців на кордоні з Росією, але не на території України.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна Москва попросила 18 лютого провести засідання  Ради безпеки ООН щодо України у зв’язку з п’ятою річницею мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?