В РНБО пояснили ідею про спільні патрулі на Донбасі - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО пояснили ідею про спільні патрулі на Донбасі - усі деталі

В РНБО пояснили ідею про спільні патрулі на Донбасі - усі деталі
Джерело:  online.ua

У Раді національної безпеки та оборони України заявили, що не мають на увазі озброєних бойовиків, коли говорять про представників ОРДЛО у питанні спільного патрулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву секретаря відомства Олексія Данілова.

За його словами, йдеться про представників територіальних громад, які представлятимуть окремі райони на цивільній основі.

"Щоб ви розуміли, мова йде про представників громад, які мешкають на тій території. Це не військові, це не озброєні люди, — це представники тих територіальних громад, які знаходяться на тій території. Якщо хтось вважає, що це будуть люди з автоматами з їхнього боку, — то це не відповідає дійсності. Сила буде тільки з боку України. Під наш контроль, спільно з ОБСЄ або з іншою визначеною структурою", - пояснив Данілов.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив про свою згоду на ініціативу зі спільного патрулювання ОРДЛО. У ці патрулі повинні увійти представники ЗСУ, ОБСЄ та окупованих районів. Він не уточнив, кого саме має на увазі під останнім, тож отримав шквал критики.

Як повідомляв ONLINE.UA, у президента РФ Володимира Путіна оперативно розкритикували ідею щодо патрулів. Кремль вважає, що про це необхідно розмовляти безпосередньо Києву з ватажками ОРДЛО, а не пропонувати подібне російській стороні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?