Атака на Донбасі: Україна та Естонія проситимуть допомоги РБ ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Атака на Донбасі: Україна та Естонія проситимуть допомоги РБ ООН

Атака на Донбасі: Україна та Естонія проситимуть допомоги РБ ООН
Джерело:  online.ua

Україна та Естонія в ході засідання Ради безпеки ООН мають намір порушити питання неочікуваної атаки бойовиків на Донбасі. Такими даними поділився речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

За його словами, делегацію України буде очолювати заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. Початок засідання відбудеться о 22:00 за київським часом.

"Україна порушить питання обстрілів поблизу Золотого на засіданні Радбезу ООН, яке проводиться сьогодні", - сказано в повідомленні українського дипломата.

Варто звернути увагу на те, що очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу на свої сторінці у Twitter заявив про порушення Росією мінських угод і, що також підніме це питання на засіданні Радбезу ООН.

"Найрішучішим чином засуджуємо цинічні спроби підтримуваних Росією сил зруйнувати нинішній крихкий статус-кво поблизу Золотого. Сьогодні в Раді Безпеки ООН Естонія підніме це питання про чергове дуже серйозне порушення Росією Мінських угод і обіцянок, даних нею в Парижі", - написав у соціальних мережах Рейнсалу.

Як відомо, у Нью-Йорку (США) 18 лютого відбудеться засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з п'ятою річницею мінських домовленостей, скликання якого ініціювала Російська Федерація. Що важливо, офіційна Москва скликає засідання Ради Безпеки ООН, щоб змістити акценти напередодні спеціального засідання Генеральної Асамблеї.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 лютого бойовики відкрили вогонь по спостережних пунктах 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад Об’єднаних сил України з трьох напрямків. Зараз – режим "тиші", щоб забрати загиблих з обох сторін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?