Путін зважився на гучне звільнення - що зміниться
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зважився на гучне звільнення - що зміниться

Путін зважився на гучне звільнення - що зміниться
Джерело:  online.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін у вівторок, 18 лютого, звільнив з посади свого помічника — Владислава Суркова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Кремля.

За даними пресслужбу російського лідера, він підписав указ з відповідною назвою - "Про Суркова В.Ю.". Документ набуває чинності з моменту оприлюднення.

Нагадаємо, російські та інші закордонні медіа вже тривалий час інформують про відсторонення помічника Путіна від розробки українського напрямку зовнішньої політики. Адміністрація неодноразово спростовувала ці відомості, але зараз вони виявилися правдивими.

Сурков обіймав посаду путінського помічника з 2013 року. Він із самого початку займався українським питанням, а також невизнаними "Абхазією" та "Південною Осетією".

У січні-лютому з'явилися публікації про можливе відсторонення Суркова та заміну його Дмитром Козаком - "ветераном" путінських апаратів, який до того працював в уряді Дмитра Медведєва.

Паралельно державний лідер України Володимир Зеленський звільнив керівника Офісу президента й призначив на цю посаду Андрія Єрмака. Останній займався питаннями зовнішньої політики, зокрема — не афішованими переговорами з Кремлем, Вашингтоном.

Існує думка, що такий обмін "кураторами" певних напрямків у Києві та Москві невипадково відбувся одночасно.

Як повідомляв ONLINE.UA, кураторство Козака над українським питанням офіційно підтвердили у Кремлі — з такою заявою виступив речник президента Дмитро Пєсков. Окрім того, йому передадуть також звані питання з російської інтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?