Загострення на Донбасі: НАТО екстрено звернулося до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі: НАТО екстрено звернулося до РФ

Загострення на Донбасі: НАТО екстрено звернулося до РФ
Джерело:  online.ua

В ході засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку представниця США звинуватила Росію у зриві Мінських домовленостей. Дана заява прозвучала на тлі жахливої атаки пропросійських сил на Донбасі, під час якої загинув український воїн. Про це розповіла в.о. заступника Постійного представника США в ООН Шеріт Норман Шале, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"На жаль, Росія не виявила готовності виконати свої зобов’язання, відповідно до Мінських угод. Вона продовжує озброювати, навчати, управляти та воювати поруч зі своїми маріонетками на сході України. Це прямо порушує російські зобов’язання, взяті у Мінських угодах, у тому числі щодо встановлення негайного та всеохопного режиму припинення вогню. Зараз, як і тоді ( бої за Дебальцеве в 2015 році ), очолювані Росією сили продовжуються порушувати обіцянки, дані президентом Путіним та російськими посадовцями, й вбивати українців на українській території", - заявила представниця НАТО.

Окрім того, вона додала, що Москва нахабно продовжує вести свої гібридні дії проти України, використовуючи економічний та політичний тиск.

Нагадаємо, що зранку 18 лютого проросійські сили атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого, тривав бій, у якому Україна зазнала втрат. В НАТО наголосили, що продовжують закликати Кремль вивести свої війська з Донбасу та припинити підтримку сепаратистів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, експерт розповів, чого чекати від Путіна далі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?