США відверто назвали головну мету Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США відверто назвали головну мету Путіна в Україні

США відверто назвали головну мету Путіна в Україні

Впливовий американський дипломат та колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер зважився на відверту заяву. Він підкреслив, що головною стратегічною метою очільника Кремля в Україні є поява послужливої влади, яка матиме проросійський вектор. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Росія має стратегічну мету, яка ще не досягнута – їй потрібно, щоби в Києві з’явилася влада, що буде догідливою, послужливою для Москви…Або щоб Україна розпалася. Але я вважаю, що більш бажаний для Росії варіант – це контроль", - сказав Волкер.

На думку американського дипломата, плани та ідеї Путіна в Україні не будуть втілені.

"Я упевнений у цьому, бо бачу, як змінилася Україна. Ви стали сильнішими. У вас відбулися демократичні вибори, мирна зміна влади. Економіка зростає, інфляція та кредитні відсотки падають. Українська армія стала незрівнянно сильнішою, ніж була шість років тому. Ви почали отримувати летальну зброю від США. У вас є чітка міжнародна підтримка. І що найголовніше – український народ нині має дуже сильну та чітку національну ідентичність, а також прагнення бути частиною Європи.", - наголосив Курт Волкер.

За його словами, війна в Україні лишається свідомою, спланованою дією Росії, мета якої – тиснути на український уряд.

"І це дійсно має назву "війна". Її веде Росія проти України", - сказав Волкер.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, військовий журналіст Юрій Бутусов оцінив ситуацію, що наразі склалася на Донбасі. Він запевняє, напад проросійських сил на українські позиції зроблений винятково з політичних міркувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?