ООН повідомила українцям чудову новину щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН повідомила українцям чудову новину щодо Донбасу

ООН повідомила українцям чудову новину щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло на засіданні Ради безпеки ООН поділилася приємними новинами. Вона наголосила, що план гуманітарного реагування ООН для сходу України в 2020 році вимагатиме 158 млн доларів, щоб надати допомогу 2 млн людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"ООН і партнери надають допомогу відповідно до універсально визнаних принципів людяності, неупередженості, нейтральності та незалежності", - заявила ДіКарло.

Окрім того, вона нагадала, що з 2014 року ООН та партнери змогли надати допомогу мільйону осіб щорічно.

"План гуманітарного реагування на 2019 рік має гострий дефіцит фінансування, в 2020 році він зажадає 158 млн доларів США для того, щоб надати допомогу 2 млн людей", - зазначила заступниця генсекретаря.

Що важливо, нещодавно український лідер Володимир Зеленський назвав першочергові завдання на Донбасі. За його словами, найболючіше питання - це відновлення доріг.

Нещодавно головний український дипломат Вадим Пристайко заявив, що планує терміново нагадати Генеральній асамблеї ООН про необхідність миротворчої місії на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Відбуваю у Нью-Йорк, щоб говорити з генеральним секретарем і виступити перед Генеральною асамблеєю ООН, зокрема, щоб нагадати про це питання, що ми очікуємо, наскільки це можливо, таку операцію", — заявив глава МЗС.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, серед міжнародних організацій є порозуміння  щодо початку дискусії про розміщення миротворців Організації об’єднаних націй на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?