Я не вірю: у США приголомшили заявою про Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

Я не вірю: у США приголомшили заявою про Донбас

Я не вірю: у США приголомшили заявою про Донбас

Американський дипломат Курт Волкер, який обіймав посаду спецпредставника по Україні, заявив, що російський агресор не піде так просто з окупованого Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На його думку, нещодавна ініціатива зі спільного парулювання в ОРДЛО - лише теоретична й знаходиться під великим питанням. Він буквально "не вірить" у неї.

"Я не думаю, що Росія, а передусім Путін, нині прихильні до того, щоби досягти будь-якої домовленості щодо Донбасу. Найімовірніший сценарій – що окупація Донбасу продовжиться, Путін буде продовжувати говорити, що "їх там немає", і створюватиме постійні проблеми та тиск на Київ", - додав він.

Волкер також пояснив, що ймовірність проведення виборів в окупованих районах цього року не досить значна.

"Ну як ви можете провести чесні та вільні вибори в ситуації, коли територію контролюють російські сили та бойовики? І оскільки я не вірю в те, що вони віддадуть контроль, то не бачу жодної можливості провести вибори", - підкреслив дипломат.

Колишній спецпредставник також нагадав, що Україні не обхідно пам'ятатит про Крим і тримати завжди на виду його окупацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, в РНБО України пояснили, що план про спільне пваатрулюння  не включає залучення озброєних бойовиків, йдеться лише про цивільних представників новоутворених територіальних громад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?