Загострення на Донбасі - шокуючий звіт від ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі - шокуючий звіт від ОБСЄ

Загострення на Донбасі - шокуючий звіт від ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Представники місії ОБСЄ зареєстрували понад дві тисячі вибухів під час загострення під Золотим вранці у вівторок, 18 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

За даними спостерігачів, йдеться про п'ятигодинний період, упродовж якого російський агресор намагався прорвати українську оборону.

"Уранці 18 лютого, у період із приблизно 05:30 до 11:30, під час патрулювання в районі Золотого (підконтрольне урядові України, 60 км на захід від Луганська), і ведення спостереження на передових патрульних базах у Кадіївці (колишній Стаханов; непідконтрольна урядові України, 50 км на захід від Луганська) та Попасній (підконтрольній урядові України, 69 км на захід від Луганська), а також здійснення моніторингу за допомогою камер відеоспостереження СММ констатувала суттєве зростання кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, понад 2 тис. 300 вибухів", - говориться у звіті.

Після завершення бою місія спрямувала у зазначену локацію безпілотний апарат. Усі отримані дані необхідно проаналізувати.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 28 лютого, бойовики почали масивний артилерійський та мінометний обстріл українських позицій на Луганщині. Під прикриттям вони намагалися прорвати оборону Об'єднаних сил.

Результати тривалого бою - один загиблий та п'ять поранених з української сторони, а також чотири загиблих та шість поранених із ворожого боку.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що не вірить у проведення виборів в ОРДЛО цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?