Чому бойовики не погоджують наступні ділянки розведення - відповідь РНБО
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому бойовики не погоджують наступні ділянки розведення - відповідь РНБО

Чому бойовики не погоджують наступні ділянки розведення - відповідь РНБО
Джерело:  YouTube

Секретар РНБО Олексій Данілов виступив з важливою заявою. За його словами, бойовики підконтрольних Росії збройних формувань на Донбасі не хочуть відступати від зайнятих позицій на ділянках розведення військ, про яке було домовлено під час зустрічі президентів у "нормандському форматі". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Україна 24".

"Аргументи суто військові. Кожна сторона має бажання тримати свої позиції. Ми виходимо більше з гуманітарних питань… А та сторона дивиться на все це з боку військового процесу і для них це є принципові речі", - сказав глава РНБО.

Окрім того, він додав, що бойовики не хочуть відводити війська біля Станиці Луганської та Новоселівки-2, де війська треба розвести для створення гуманітарних коридорів, щоб громадяни могли вільно пересуватися.

Як відомо, в ході зустрічі президентів "нормандської четвірки" 9 грудня 2019 року було погоджено, що на Донбасі має відбутися розведення військ ще на трьох ділянках. Офіційний Київ в ТКГ запропонував здійснити розведення в районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселівки Другої та біля КПВВ "Гнутове". Варто звернути увагу на те, що 12 лютого на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську "практично погодили" розведення в районі Гнутового.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, О лексій Данілов підкреслив, що припинення конфлікту на Донбасі не може супроводжуватися втратою територій для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?