Авіакатастрофа МАУ: Іран зважився на резонансне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Іран зважився на резонансне зізнання

Авіакатастрофа МАУ: Іран зважився на резонансне зізнання
Джерело:  online.ua

Очільник оборонного відомства Ірану Амір Хатамі заявив, що перед тим, як розшифровувати чорну скриньку зі збитого над Тегераном літака МАУ, її треба реставрувати. Чиновник зізнався, що бортовий самописець дуже пошкоджений. Варто зазначити, що цю інформацію підтвердив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, передає ONLINE.UA з посиланням на IRNA.

"Чорна скринька зазнала серйозних ушкоджень і міністерство оборони попросило оборонні підприємства її реставрувати. Чорну скриньку спочатку відновлять, а потім розшифрують", - зізнався іранський міністр.

За його словами, над відновленням скриньки вже працюють іранські експерти.

Варто звернути увагу на те, що чорні скриньки зазвичай залишаються неушкодженими після авіакатастроф. Саме вони можуть суттєво допомогти у розслідуванні причин аварії літаків. Однак у ситуації із самописцями МАУ склалася доволі дивна ситуація. Країну підозрюють у навмисному затягуванні процесу розшифрування. У Канаді переконані: Іран за 30 днів показав, що немає технічної чи іншої спроможності розшифрувати бортові самописці.

Нагадаємо, що боїнг МАУ, що летів до Києва, розбився поблизу Тегерана 8 січня. Після тривалого мовчання влада Ірану зізналася, що "випадково" збила літак ракетами. Загинули всі 176 людей, що перебували на борту літака (серед них 11 українців). Відповідальність за скоєне взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше до Ірану звернулися міністри закордонних справ п’яти країн  із вимогою надати чорні скриньки для вивчення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?