Чому міцна пам'ять шкодить інтелекту людини - відповідь вчених
Категорія
Технології
Дата публікації

Чому міцна пам'ять шкодить інтелекту людини - відповідь вчених

Чому міцна пам'ять шкодить інтелекту людини - відповідь вчених
Джерело:  online.ua

Зазвичай люди схильні поєднувати гарну пам'ять з розвиненим інтелектом, однак останні дослідження не підтверджують такий зв'язок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання indi100.

Дослідити питання вирішили представники Університету Торонто під керівництвом професора Блейка Річардса. За його словами, навички сильної пам'яті переоцінені у суспільстві, а от забудькуватість надає перевагу інтелекту.

"Це важливо, що мозок забуває неважливі деталі й натомість фокусується на речах, які допоможуть приймати рішення у реальному світі. Ми знаємо, що вправи підвищують кількість нейронів у гіпокампі, однак це саме ті деталі з вашого життя, які не мають значення та можуть заважати приймати позитивні рішення", - зазначив науковець.

Річленд разом з колегою Полом Франклендом припустив, що наша свідомість оптимізує пам'ять, буквально "викидаючи", неважливий для сьогоденних важливих рішень, матеріал.

Наприклад, мозок людини здатний "забути" специфічні деталі з минулого та пам'ятати загальну картину. Такий спосіб мислення дає перевагу перед тією людиною, яка пам'ятає буквально кожну деталь зі свого життя.

На думку вчених, забудькуватість щодо окремих деталей - перш за все ознака здорової роботи пам'яті, бо саме так вона повинна функціонувати. Якщо ти намагаешся щось вирішити, це неможливо буде зробити, якщо твій мозок "бомбардує" неважлива інформація.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчений колектив під час дослідження теорії еволюції Чарльза Дарвіна спростував одну з головних його тез.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?