Що відбувається на Донбасі після смертельного бою - заява Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відбувається на Донбасі після смертельного бою - заява Міноборони

Що відбувається на Донбасі після смертельного бою - заява Міноборони
Джерело:  online.ua

Українці та міжнародна спільнота шоковані останніми подіями на Донбасі та зухвалим нападом проросійських сил. Очільник Міноборони Андрій Загороднюк поділився новинами з фронту, заявивши, що після цинічної атаки біля Золотого бойовики відійшли на свої попередні позиції. Про це він розповів після засідання комітету ВРУ з нацбезпеки, передає ONLINE.UA.

"Наскільки ми розуміємо, вони відійшли на ті позиції, де вони були", - наголосив посадовець.

За його словами, зараз на місці подій перебуває глава Генштабу Руслан Хомчак і він розкаже про ситуацію біля Золотого після повернення. Варто зазначити, що 18 лютого в ході брифінгу за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони Хомчак розповів, що близько 5:15 штурмові групи здійснили спробу за трьома напрямками атакувати спостережні пости українських військ на проміжку від Новотошківського до Жолобка.

"Силами ООС напад штурмових груп було відбито – і зав’язався бій, в основному на спостережному посту "Баня" 72-ї ОМБр. українські військові відійшли від цього спостережного пункту, аби мати змогу завдати по ньому удар з артилерії. Тоді на пункті "Баня" залишився загиблий український військовий", - заявив Хомчак.

В штабі ООС додали, що українська сторона досі не змогла забрати тіло загиблого.

"Наразі ще триває процедура передачі тіла на українську територію. Якщо безпекова ситуація дозволить – не буде обстрілів чи інших провокацій – то попередньо планується, що передача тіла відбудеться найближчим часом", – сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, чому в команді Путіна буде війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?