Потрібно 20 років - МВФ приголомшив оцінкою України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потрібно 20 років - МВФ приголомшив оцінкою України

Потрібно 20 років - МВФ приголомшив оцінкою України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Економіка України може розвинутися до рівня польською за наступні 20 років за умови підвищення темпів зростання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами постійног опредставника Міжнародного валютного фонду в Києві Йоста Люнгмана, зростання повинно бути стабільним та становити у середньому значенні 6%. Він назвав часткові реформи та зростання у 4% вирішенням мети лише на половину.

"Це довгостроковий проєкт, неможливо завершити реформи протягом декількох років. Україна повинна підтримувати розвиток 20 років, щоб хоча б наздогнати сусідів", - пояснив Люнгман.

Представник МВФ стверджує, що структурні реформи - це забезпечення інвестицій та запорука зростання продуктивності.

Україна наразі входить до 18 країн світу, які зазнали економічних втрат протягом 1990-2017 років. Наша держава у середньому втрачала щороку 0,2%. На думку експертів Міжнародної організації праці, скорочення працездатного населення України триватиме до 2030 року на рівні 1,2% щороку.

Окрім того, темпи зростання не будуть перевищувати 2,5% щороку без реформування.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Йост Люнгман проінформував, що до Києва вирушила делегація МВФ. Вона продовжить переговори про надання нового траншу у межах співпраці з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?