Український літак з Уханя приземлився під Києвом - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Український літак з Уханя приземлився під Києвом - що відомо

Український літак з Уханя приземлився під Києвом - що відомо
Джерело:  online.ua

Лайнер з евакуйованими українцями прибув з китайського Уханя до аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міінстерства внутрішніх справ.

За офіційними даними, посадку здійснено для дозаправки. Після літак спрямує до Харкова. Стан усіх пасажирів - добрий.

Наразі на борту судна знаходяться 45 українців та 27 іноземмців. Їх супроводжують лікарі.

"Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-Ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", - додали в МВС.

Зазначається, що усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль за усіми нормами й правилами санітарно-епідеміологічної безпеки. Процедури проходитимуть на спеціально відведеній ділянці літовища.

Далі евакуйованих відправлять до Полтавщини, де розташований медичний центр Нацгвардії "Нові Санжари". Протягом двох тижнів лікарі вивчатимуть їхній стан, пітримуючи жорсткий епідеміологічний контроль.

"Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу", - додали в МВС.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликав українців спокійно ставитися до евакуації земляків з Китаю та не піддаватися провокаціям політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?