Зробили все можливе: Зеленський терміново звернувся до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Зробили все можливе: Зеленський терміново звернувся до українців

Зробили все можливе: Зеленський терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував прибуття літака з українцями із китайського Уханя до аеропорту "Бориспіль" вранці у четвер, 20 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За словами державного лідера, Київщина - не кінцева мета прибуття. Після дозаправки літак спрямує до Харкова. Це пов'язано зі складними погодними умовами.

"Заходи безпеки – безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить. Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів", - наголосив Зеленський.

Усіх евакуйованих направлять до медичного центру Нацгвардії "Нові Санжари" на Полтавщині. Його повністю ізолюють та переведуть на режим підвищеної бактеріологічної безпеки.

"Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента", - додав він.

Зеленський підкреслив, коли аналогічний літак із французами прилетів на батьківщину, земляки продемонстрували турботу про стан здоров'я евакуйованих. Також жодних протестів не було у Казахстані, де український лайнер дозаправлявся.

Як повдіомляв ONLINE.UA, в МВС підтвердили прибуття літака з евакуйованими у Бориспіль. На борту - 25 українців та 27 іноземців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?