У будь-який момент: Ердоган пригрозив Путіну та Асаду
Категорія
Світ
Дата публікації

У будь-який момент: Ердоган пригрозив Путіну та Асаду

У будь-який момент: Ердоган пригрозив Путіну та Асаду
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган виступив з гучним попередженням. Він звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна та президента Сирії Башара Асада. Ердоган наголосив, що військова операція його країни у сирійській провінції Ідліб може розпочатися у будь-який момент. Окрім того, політик додав, що Туреччина не залишить прикордонну провінцію прибічникам режиму Башара Асада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

За словами Ердогана, у ході переговорів щодо війни у Сирії досі так і не вдалося досягти бажаного для Туреччини результату.

"Залишилися лічені дні до моменту, коли сили режиму Башара Асада, повинні припинити агресивні дії і відійти за межі зони деескалації. Це було окреслено Сочинським меморандумом", - заявив турецьки лідер.

Він вкотре наголосив, що Туреччина робить останнє попередження для сирійського диктатора. Мовляв, турецька влада вже підготувала план дій і завершила підготовку операції у Сирії. Також Ердоган додав, що Анкара прагне зробити Ідліб безпечною зоною і для Туреччини, і для самих мешканців сирійського регіону.

Варто зазначити, що того ж дня, коли свою заяву зробив Ердоган авіація РФ здійснила нальоти у прикордонному Ідлібі.

"У цей же час війська Башара Асада почали передислокацію із західного Алеппо у східну частину провінції Ідліб. Очікується, що у найближчі години Туреччина і Росія відновлять переговори про припинення вогню у Сирії", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Реджеп Ердоган виступив із заявою про те, що Сирія дуже жорстоко заплатить за свої дії в Ідлібі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?