Літак з евакуйованими українцями залишив Бориспіль - усі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Літак з евакуйованими українцями залишив Бориспіль - усі подробиці

Літак з евакуйованими українцями залишив Бориспіль - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Пасажирський літак, який перевозить українців з китайського Уханя, залишив аеропорт "Бориспіль" на Київщині після дозаправляння вранці у четвер, 20 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію перебування судна на літовищі.

За наявними даними, лайнер піднявся у повітря та летить до Харкова. Звідти евакуйованих громадян направлять до Полтавщини, у населений пункт Нові Санжари. Там розташований медичний центр Нацгвардії, у якому вони проведить наступні два тижні - згідно з правилами про карантин.

Відомо, що на борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, яких Київ погодився евакуювати за запитом інших країн.

Евакуація спричинили неоднозначну реакцію багатьох українців та політиків. Зокрема, у кількох містах відбулися протестні акції проти розмішення на карантин евакуйованих. Така акція досі триває безпосередньо у Нових Санжарах. Мешканці селища навіть намагалися перекрити межрегіональну автодорогу.

У зв'язку з конфліктами зі спеціальною заявою виступив президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що усі громадяни, які прибудуть з Уханю, знаходитимуться під охороною. Ця служба буде суворішою, ніж та, яка стереже його самого.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський назвав безпрецедентними заходи з безпеки, до яких вдалися під час організації евакуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?