День Героїв Небесної Сотні: ДБР виступило з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

День Героїв Небесної Сотні: ДБР виступило з гучною заявою

День Героїв Небесної Сотні: ДБР виступило з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Тимчасова очільниця Держбюро розслідувань Ірина Венедиктова нагадала усім українцям, що в результаті подій взимку 2013 - 2014 років на Майдані в Києві загинули 78 цивільних і 13 правоохоронців, 2,5 тисячі осіб постраждали. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Ми досі не знаємо, хто винен у цих смертях. 2,5 тисячі постраждалих, 78 загиблих цивільних - громадян України, 13 загиблих співробітників правоохоронних органів - громадян України, 14 тисяч томів кримінальних справ", - наголосила Ірина Венедиктова.

 За її словами, ДБР має намір притягнути до кримінальної відповідальності всіх винних у подіях на Майдані.

"Всі ми хочемо знати правду, ми хочемо справедливості. ДБР ініціював законодавчі зміни, які саме і дозволять залучити всіх винних до відповідальності, в тому числі, тих, хто зараз ховається за кордоном", - підкреслила очільниця ДБР.

Вона також наголосила, що бюро робить все, щоб довести розслідування подій на Майдані "до логічного і справедливого завершення".

Варто звернути увагу на те, що в січні в ДБР сформувало спецпідрозділи у справах Майдану. Нещодавно також слідчий ДБР розповів про перебіг розслідування справ Майдану, що наразі містить кілька тисяч томів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський обіцяв українцям, що справа Майдану буде обов’язково закінчен а, незважаючи на обмін двох екс-беркутівців. Український лідер відзначав, що з повагою ставиться до людей, які втратили своїх близьких на Майдані, але прийняв важке решення з обміну після зустрічі з сім’ями полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?