Якщо знайдуть коронавірус - що чекає на евакуйованих українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Якщо знайдуть коронавірус - що чекає на евакуйованих українців

Якщо знайдуть коронавірус - що чекає на евакуйованих українців

Евакуйованих з Уханя країнців, в яких виявлятимуть китайський коронавірус, направлятимуть до спеціального інфекційного відділення. Про це повдідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами Михайла Радуцького - голови парламентського комітату з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, громадян спрямовуватимуть туди навіть у випадку симптомів застуди.

Посадовець додав, що у закладі в нових Санжарах не розміщують хворих людей.

"14 днів вони будуть під наглядом. І якщо, не дай Боже, в когось з них з'являться симптоми застуди, навіть не цього коронавірусу, то вони будуть перенаправлені в інфекційне спеціалізоване відділення, яке повністю перевірене ВООЗ і готове для прийняття таких хворих", - пояснив Радуцький.

Він нагадав, що центр не звоже залишити навіть персонал, який стежитиме за станом українців, яких привезли з Китаю у четвер, 20 лютого.

"Тому ці побоювання, що інфекція вийде через обслуговчий персонал, - ні. Цей персонал або не буде мати взагалі контакту з тими людьми, а той, хто буде, - він не буде покидати територію", - підкреслив нардеп.

Усі на добровільній основі будуть доглядати за земляками. Те саме стосується правоохоронців та силовіків, які охоронятимуть заклад під час карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, у МОЗ попередили українців про спрямовану провокацію та фейки щодо поширення в Україні нового коронавірусу. Відомство закликало українців не допустити розколу у суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?